Ποιο είναι το σχήμα και το μέγεθος του στήθους σας, για να μάθετε ποιο είναι το ιδανικό μοντέλο σουτιέν για εσάς;

 

Σουτιέν ανάλογα με το σχήμα του στήθους
Η επιλογή του σωστού σουτιέν είναι υψίστης σημασίας για την υγεία σας, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιείτε. Άβολα σουτιέν που είναι πάρα πολύ σφιχτά, χαλαρά, μεγάλα, μικρά, κλπ, μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες ενοχλήσεις όπως πόνος στην πλάτη, χαμηλά στην μέση, στο στήθος, κ.λπ. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους σουτιέν ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος του στήθους σας.

Ασύμμετρο

Η πλήρης συμμετρία είναι άγνωστη στη φύση και στο ανθρώπινο σώμα. Για τις περισσότερες γυναίκες, το ένα στήθος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η διαφορά στο μέγεθος είναι πολύ πιο αισθητή

Σε μια τέτοια διαφορά στο μέγεθος του στήθους είναι κατά προτίμηση σουτιέν με επιπλέον επένδυση τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καμπάνες

Συνήθως αυτή είναι η μορφή των μεγαλύτερων και ως εκ τούτου βαρύτερα στήθος. Εμφανίζεται επίσης σε γυναίκες με μικρότερη προτομή, οι οποίες έχουν αδυνατίσει και το στήθος τους έχει μειωθεί σε μέγεθος και παράλληλα μ΄αυτο  το στήθος να είναι πιο στενό  στο πάνω μέρος του  και πιο ογκώδες στο κάτω μέρος.

Κατάλληλο γι΄αυτή την μορφή στήθος είναι τα Push up σουτιέν ή σουτιέν με κύπελλα που καλύπτουν ολόκληρη την προτομή  για να διαμορφώσουν τα στήθη και να τα διατηρήσουν στη θέση τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανατολή – Δύση

 

Το στήθος είναι συνήθως σε σχήμα αύρα-ρύγχους, και οι θηλές δείχνουν ελαφρά στο πλάι.

Τα πιο κατάλληλα είναι τα σφιχτά σουτιέν που δεσμεύουν τα στήθοι μεταξύ τους. Αυτά είναι τα αθλητικά σουτιέν ή εκείνα στα οποία οι τιράντες ώμου περνούν μέσα από το λαιμό και διασχίζουν την πλάτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απομακρισμένα 

Σε αντίθεση με την μορφή “Ανατολή-Δύση”, με τη μορφή αυτή τα στήθη είναι συνήθως λίγο μεγαλύτερα και οι θηλές δείχνουν προς τα εμπρός.

Σε παρόμοια μορφή στήθος  ταίριαζε απόλυτα σουτιέν τύπου  μπαλκονέ,καθώς έχει ανυψωτικό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φράουλες

Πρόκειται κυρίως για μικρό στήθος,το οποίο στο πάνω μέρος είναι ευρύτερο από το κάτω.

Κατάλληλα είναι τα σουτιέν  ανύψωσης ή τα λεγόμενη “plunge”που προσθέτουν περισσότερο όγκο στην προτομή .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δάκρυα

Μοιάζουν με “κουδουνάκια”, αλλά με τη διαφορά ότι το στήθος  που σχηματίζουν δάκρυα, η συστένωση στην κορυφή δεν είναι τόσο έντονη, και στο προφίλ η καμπυλότητα του στήθους είναι μάλλον προς τα έξω και όχι προς τα μέσα. Αυτά το στήθοι έχουν μεγαλύτερο όγκο.

Επιλέξτε ένα σουτιέν “plunge”ή ένα ανυψωτικό σουτιέν το οποίο όμως  δεν καλύπτει ολόκληρο το στήθος. Η ελαφριά ανύψωση του στήθους θα κάνει τη σύσφιξη στη βάση αόρατη και θα τα κάνει να φαίνονται με  ένα ωραίο στρογγυλό σχήμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στρόγγυλό 

Ορατά δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του άνω και του κάτω μέρους τους.

Με αυτόν τον τύπο του μαστού μπορείτε να φοράτε σχεδόν κάθε σουτιέν, αλλά καλύτερα να επιλέξετε σουτιέν με έντονη κοπή V ή  σέξι σουτιέν τύπου  μπαλκονέ.